Συνεχίζουν να αρπάζουν οι Αλβανοί τις περιουσίες των Ελλήνων στην ηρωική Χιμάρα

  • ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ
  • Πριν από 1 ημέρα
  • 20 προβολές

Συνεχίζουν να αρπάζουν οι Αλβανοί τις περιουσίες των Ελλήνων στην ηρωική Χιμάρα


Δεν συγχωρούν ποτέ το ότι η Χιμάρα ήταν πάντα το προπύργιο του Ελληνισμού στην Βόρειο Ήπειρο

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη σιωπά, όπως σιωπούν και οι βουλευτές και τα στελέχη της, που παριστάνουν τους “ευαίσθητους” για την Βόρειο Ήπειρο.

Οι Έλληνες της Χιμάρας καταγγέλλουν για κραυγαλέες περιπτώσεις υφαρπαγής και σε κάποιους ακούγονται ακραία, επιβεβαιώνονται για ακόμη μια φορά. Αυτή την φορά, για καλή μας τύχη, η καταγγελία έγινε από τον πρώην πρωθυπουργό της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα και έτσι έλαχε προβολής στα εγχώρια ΜΜΕ.

Η καταγγελία υπαλλήλου του κτηματολογίου που έφτασε στον Μπερίσα έλεγε τα εξής:

«Είμαι υπάλληλος του Κτηματολογίου Αυλώνας. Πριν από ένα μήνα ξέσπασε μεγάλη διαμάχη στα γραφεία μας για την εγγραφή ενός ακινήτου τις Δρυμάδες. Είναι περίπου 6000 τετραγωνικά μέτρα και καταγράφηκε έπειτα από πίεση και εκβιασμούς μιας και πλαστογραφήθηκε. Το ακίνητο βρίσκεται σε παράκτια περιοχή και φέρεται πως δήθεν έχει διαιρεθεί σύμφωνα με το νόμο 7501. Αλλά όταν είδαμε τα ονόματα των ιδιοκτητών καταλάβαμε περί τίνος πρόκειται.

Η επιφάνεια καταχωρήθηκε στο όνομα των Μπεν Μπλιούσι, πρώην βουλευτή και ιδιοκτήτη του φιλοκυβερνητικού καναλιού Top Channel και του Γκαζμέντ Ντέμι γνωστού επιχειρηματία και προέδρου ποδοσφαιρικής ομάδας. Το σκάνδαλο ξέσπασε στο Υποθηκοφυλακείο και δύο διευθυντές «έφυγαν» εξαιτίας αυτής της υπόθεσης. Για το λόγο αυτό έχει δοθεί ένα τσουβάλι λεφτά και έπειτα άρχισε η σύγκρουση του Μπλιούσι και του επιχειρηματία Πάντι Τσαραπούλι που εκεί κοντά έχει χτίσει.»

Και δεν είναι ως γνωστόν η μοναδική περίπτωση. Έχουν αρπάξει εκατοντάδες περιουσίες Ελλήνων και το πολιτικό και οικονομικό κατεστημένο δεν αντιδρά, την ίδια στιγμή που η αλβανική οικονομία αναπνέει με τα εμβάσματα που πάνε στην χώρα τους από την Ελλάδα. Συνένοχα απόλυτα και τα ΜΜΕ, που δεν λένε λέξη για την Βόρειο Ήπειρο και τον Ελληνισμό της Αλβανίας γιατί επαναλαμβάνουμε Έλληνες ζουν ακόμη και στα Τίραννα, αφού στα 50 χρόνια της κόκκινης δικτατορίας του Εμβέρ Χότζα έγινε μετακίνηση πληθυσμών.