Εμβόλιο για τον COVID-19 | Άρχισαν ήδη οι παραγγελίες

  • ΔΙΕΘΝΗ
  • Πριν από 3 ημέρες
  • 105 προβολές

Εμβόλιο για τον COVID-19 | Άρχισαν ήδη οι παραγγελίες


Τη στιγμή που οι χώρες δίνουν μάχη για να εξασφαλίσουν ένα αποτελεσματικό εμβόλιο για τον κορονοϊό, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τη φαρμακοβιομηχανία AstraZeneca για τουλάχιστον 300 εκατ. δόσεις ενός πιθανού εμβολίου που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και δεσμεύτηκε να συμβάλλει με έως και 1,2 δισ. δολάρια στην προσπάθεια.

Μέσω της συνεργασίας του με την AstraZeneca, το αμερικανικό υπουργείο Υγείας μπορεί να παράσχει έως και 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια για να επιταχύνει την ανάπτυξη και την παρασκευή του εμβολίου που ονομάζεται AZD1222, με τις πρώτες δόσεις να παραδίδονται ήδη τον Οκτώβριο.

Η AstraZeneca δήλωσε ότι έχει συνάψει συμφωνίες για τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου κορονοϊού και εξασφάλισε παραγωγική ικανότητα για 1 δισεκατομμύριο δόσεις, με τις πρώτες παραδόσεις να ξεκινούν τον Σεπτέμβριο. Μια κλινική δοκιμή του AZD1222 ξεκίνησε στην Αγγλία τον περασμένο μήνα, με τα δεδομένα από τη δοκιμή να αναμένονται "σύντομα", ανέφερε η εταιρεία.

Η φαρμακοβιομηχανία βρίσκεται επίσης σε συζητήσεις με διεθνείς οργανισμούς, μεταξύ των οποίων και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για τη διανομή του πιθανού εμβολίου παγκοσμίως.

Παρόλο που επί του παρόντος δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για τον COVID-19, αρκετοί κατασκευαστές φαρμάκων αναπτύσσουν υποψήφια εμβόλια.