Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ με τον Πρέσβη του Ισραήλ

  • ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
  • Πριν από 51 ημέρες
  • 79 προβολές

Συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ με τον Πρέσβη του Ισραήλ


Η εμβάθυνση της πολυεπίπεδης συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ αποτέλεσε το κύριο θέμα της συζήτησης κατά τη σημερινή συνάντηση της Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ, υπό τον Πρόεδρό της κ. Δημήτρη Καιρίδη, και του Ισραηλινού Πρέσβη στην Αθήνα, κ. Yossi Amrani.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στη στρατηγικού χαρακτήρα τριμερή συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ-Κύπρου, που πρόσφατα επισφραγίσθηκε με τη συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med, η οποία συμβάλλει στη σταθερότητα και την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη συνάντηση επισημάνθηκαν τομείς που παρουσιάζουν ευνοϊκές προοπτικές για συνεργασία, όπως η άμυνα και η ασφάλεια, καθώς και τομείς που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για μεταφορά τεχνογνωσίας από το Ισραήλ στην Ελλάδα, όπως η επιστημονική έρευνα, οι νέες τεχνολογίες και η καινοτομία. Αντίστοιχα αναφέρθηκε η αύξηση των αφίξεων Ισραηλινών τουριστών και το αυξημένο ενδιαφέρον για επενδύσεις σε τουριστικές υποδομές στη χώρα μας.

Ολοκληρώνοντας τη συνάντηση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν για το αμοιβαίο ενδιαφέρον στην περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και σε επίπεδο Κοινοβουλίων.


Φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης

Οι φωτογραφίες αναρτώνται για την πληρέστερη προβολή της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας και η αναδημοσίευσή τους είναι ελεύθερη.