Συλλυπητήριο μήνυμα του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ για το θάνατο του πρώην προέδρου της ΚΕ του ΚΚ Μπαγκλαντές

  • 10/1/2025 • 58 προβολές

Εκ μέρους του ΚΚΕ, θέλουμε να εκφράσουμε τα συλλυπητήριά μας για το θάνατο του συντρόφου Shahidullah Chowdhury, πρώην Προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚ Μπαγκλαντές.

Ο σύντροφος Chowdhury, σημείωσε μία μακρά αγωνιστική πορεία στο συνδικαλιστικό κίνημα του Μπαγκλαντές, στην πάλη για τα δικαιώματα και τις ανάγκες του λαού της χώρας σας. Την περίοδο των ανατροπών στην ΕΣΣΔ, και της κρίσης στο Διεθνές Κομμουνιστικό Κίνημα που ακολούθησε, συνέβαλε στην υπεράσπιση του Κομμουνιστικού Κόμματος, την ανάγκη ύπαρξής του κι ενίσχυσης της πάλης του, ενάντια στα διαλυτικά στοιχεία. Υπέμεινε με καρτερικότητα τις διώξεις, τις φυλακίσεις και αναδείχθηκε σε κορυφαίο στέλεχος του Κόμματος, αναγνωρίσιμο ηγέτη.

Παρακαλούμε πολύ να μεταβιβάσετε στα στελέχη και μέλη του ΚΚ Μπαγκλαντές, στην οικογένεια και τους οικείους του συντρόφου Shahidullah Chowdhury τα θερμά μας συλλυπητήρια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ