«Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις εκλογές της Κεντρικής Επιτροπής» – Χρήσιμες Οδηγίες
- 28/6/2025 • 21 προβολές
Συγκεκριμένα, όπως κατήγγειλε στην Άμεση Δράση ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάζαρος Ωραιόπουλος, απατεώνες, οι οποίοι αντλούν από τη ΔΙΑΥΓΕΙΑ τα στοιχεία πολιτών με εκκρεμείς συναλλαγές με τον δήμο, τους τηλεφωνούν ζητώντας τους να δώσουν τον προσωπικό τους IBAN προφορικά μέσω τηλεφώνου είτε γράφοντάς τον σε σύνδεσμο (link) που τους στέλνουν στο προσωπικό email τους.
Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ενημερώνει τους πολίτες πως ουδέποτε πρόκειται υπάλληλός του να ζητήσει τηλεφωνικά τον IBAN, κωδικούς web banking ή να στείλει ποτέ email με οποιοδήποτε link που θα ζητά στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών τους.
Με βάση τα στοιχεία που συνέλεξε από τους πολίτες που κινδύνευσαν να πέσουν θύματα της απάτης, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, εκπροσωπώντας τοn δήμο, κατέθεσε αργά το μεσημέρι μηνυτήρια αναφορά κατά αγνώστων.
Παρακαλούνται όσοι δεχτούν ανάλογα τηλεφωνήματα να τα αγνοήσουν, να ενημερώσουν σχετικά την Οικονομική Υπηρεσία του δήμου και φυσικά να μην δίνουν ποτέ στοιχεία τραπεζικών τους λογαριασμών σε οποιονδήποτε.