Δήμος Θερμαϊκού

Δωρεάν δερματολογικός έλεγχος για τους σπίλους στη Νέα Μηχανιώνα


22/6/2022 13:03:09       57 προβολές

Δωρεάν προληπτικός δερματολογικός έλεγχος των ατόμων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα των παραθαλάσσιων επαγγελμάτων και αυτών που έχουν έκθεση στον ήλιο, πραγματοποιήθηκε από τη Διοίκηση της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης σε συνεργασία με τον Δήμο Θερμαϊκού.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δράσεων, με το σύνθημα «Δεν είναι όλοι οι σπίλοι φίλοι μας» για την πρόληψη και την προαγωγή της υγείας και, πιο συγκεκριμένα, για την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση των πολιτών για το Μελάνωμα, δερματολόγοι του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων του ΠΓΝΘ, «Ιπποκράτειο», κι Επαγγελματίες Υγείας του Κέντρου Υγείας Ν. Μηχανιώνας, σε ειδικά διαμορφωμένο και εξοπλισμένο χώρο, εξέτασαν εργαζόμενους – μέλη της ΑΕΝ Μακεδονίας, του Αλιευτικού συνεταιρισμού Μηχανότρατων Νέας Μηχανιώνας, του Αλιευτικού Συλλόγου, των Κτημάτων Γεροβασιλείου και της Ιχθυόσκαλας.

Για την πρωτοβουλία αυτή, που αφορά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων των εργαζομένων οι οποίοι εκτίθενται στον ήλιο για μεγάλο χρονικό διάστημα σε καθημερινή βάση, συνεργάστηκε και η Αντιπεριφέρεια Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΠΚΜ και το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών Νόσων (ΝΑΔΝ).

Στη εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Θερμαϊκού, Γιώργος Τσαμασλής, ο Διοικητής και η Υποδιοικήτρια της 4η ΥΠΕ, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών και Διοικητικών Υπηρεσιών, Κώστας Κούτουκας, κ.α.Για το Γραφείο Τύπου

Κωνσταντίνα Τάπρα

ΔΕ Δημοσιογράφων