ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

Ρυθμός Επικαιρότητας


25/3/2022 11:05:14       114 προβολές

Ν. Ανδρουλάκης: Μέτρα Αλληλεγγύης για την ενεργειακή κρίση

Την άμεση ανάγκη λήψης μέτρων αλληλεγγύης για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Όπως υπογράμμισε ο κ. Ανδρουλάκης: «Στη Σύνοδο σήμερα πρέπει να αποφασιστούν άμεσα μέτρα που θα θωρακίσουν τους πολίτες και το σύνολο της Ευρωπαϊκής οικονομίας, όπως οι κοινές αγορές φυσικού αερίου και η δημιουργία κοινών στρατηγικών αποθεμάτων, χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ευρωομόλογο και η χρηματοδότηση μέτρων στήριξης, επενδύσεις για την απεξάρτησή μας με έναν κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο τρόπο από τα ορυκτά καύσιμα. Τέλος το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει να προσανατολιστεί σε επενδύσεις που θα αναβαθμίζουν τα δίκτυα, κάνοντας την παραγωγή από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εφικτή για όλους τους πολίτες και όχι μόνο για τους λίγους. Αλλά και σε εθνικό επίπεδο, η μείωση του ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα πρώτης ανάγκης η επιβολή έκτακτης φορολογίας στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας για όλη την περίοδο της ενεργειακής κρίσης και το πλαφόν στην τιμή λιανικής του ηλεκτρικού στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Όλες αυτές οι προτάσεις είναι ένα πλαίσιο αλληλεγγύης των ευρωπαϊκών λαών που μπορεί να αντιμετωπίσει με αυτό τον τρόπο τις ανισότητες, αλλά και να διασφαλίσουμε την γεωπολιτική ασφάλεια της Ευρώπης».

Βίντεο ΕΔΩ

Εργατικό δυστύχημα στην Καβάλα: Πλήρης διαλεύκανση & απόδοση ευθυνών

Στη Βουλή έφεραν το ζήτημα του εργατικού δυστυχήματος στο εργοστάσιο της ΕΛΤΕΚ στα Γρεβενά, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, καταθέτοντας ερώτηση και αίτημα κατάθεσης εγγράφων, προς τους συναρμόδιους υπουργούς. Πρόκειται για ένα ακόμη τραγικό συμβάν που προστίθεται στη μακρά λίστα των εργατικών δυστυχημάτων στη χώρα μας, και το οποίο στοίχισε τη ζωή τριών εργαζομένων και οδήγησε στον τραυματισμό ενός ακόμα. Τα ερωτηματικά για τις συνθήκες και τα αίτια του δυστυχήματος παραμένουν αναπάντητα, την ώρα που συνεχίζεται η αδιαφορία της Κυβέρνησης για τους ελεγκτικούς μηχανισμούς και για την τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων. Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής ζητά από τους συναρμόδιους Υπουργούς την άμεση διαλεύκανση των συνθηκών του εργατικού ατυχήματος και να απαντήσουν, εάν προβλέπονταν και τηρούνταν τα μέτρα υγείας και ασφάλειας, εάν είχαν πραγματοποιηθεί επιθεωρήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες και να αποδοθούν ευθύνες όπου αναλογούν για το ατύχημα και τα αποτελέσματά του. Περισσότερα ΕΔΩ

Υγεία: Η Κυβέρνηση δεν δίνει λύση στα μακροχρόνια προβλήματα

Δυο και πλέον χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, η Κυβέρνηση της ΝΔ αρνείται να ασκήσει ουσιαστική και χρήσιμη πολιτική για την Υγεία ενισχύοντας το ΕΣΥ βιώσιμα και ουσιαστικά. Η μέριμνά της εξαντλείται στις κατά παρέκκλιση διατάξεις και τις πρόχειρες λύσεις, που δεν απαντούν στα μακροχρόνια προβλήματα του συστήματος υγείας. Αντί να χαρτογραφήσει τις πραγματικές ανάγκες του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό και να προχωρήσει στην κάλυψη των θέσεων χωρίς να δημιουργήσει άλλη μία γενιά συμβασιούχων, η ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επιμένει να ενεργεί με συγκεντρωτισμό, εσωστρέφεια και διαρροές στον Τύπο, χωρίς διαβούλευση με τον πολιτικό και τον υγειονομικό κόσμο, τους ασθενείς, τους φορείς και την κοινωνία. Η Κυβέρνηση οφείλει να ενημερώσει για τα οικονομικά, για το πού υπηρετούν οι σχεδόν 30.000 συμβασιούχοι του Covid-19 αλλά και για τα στοιχεία σχετικά με τους θανάτους που δεν δικαιολογούνται από την εξέλιξη της πανδημίας. Παράλληλα, οφείλει να κατανοήσει ότι ότι η Υγεία είναι υπέρτατο αγαθό και δικαίωμα όλων των πολιτών, το οποίο η Πολιτεία οφείλει να το εξασφαλίζει σε όλους.