Δήμος Πολυγύρου Χαλκιδικής

Ανακοίνωση για τις δηλώσεις τετραγωνικών ακινήτων


12/1/2022 10:37:00       113 προβολές

Από το ΤΜΗΜΑ ΕΣΟΔΩΝ & ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Δήμου Πολυγύρου ανακοινώνεται ότι παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες να υποβάλλουν αρχική δήλωση ή δήλωση μεταβολών, που έχουν επέλθει στην επιφάνεια ή τη χρήση των ακινήτων τους, για τον ορθό υπολογισμό και την επιβολή των σχετικών δημοτικών τελών και φόρων με ταυτόχρονη απαλλαγή από τις προβλεπόμενες αναδρομικές χρεώσεις και τα συναφή πρόστιμα, επιβαρυνόμενοι με τα οφειλόμενα τέλη και φόρους που θα προκύψουν από τον αναδρομικό υπολογισμό τους από 1-1-2020 με πρόστιμο είκοσι τοις εκατό (20%) επί του ποσού που προκύπτει από τη διαφορά των τετραγωνικών μέτρων αυτού του διαστήματος. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 66 του Ν. 4830/2021 (ΦΕΚ 169/18-9-2021 τεύχος Α’), αναφέρεται:
«Οι υπόχρεοι σε δήλωση για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου, προκειμένου να υπολογισθούν επ’ αυτού φόροι – τέλη και εισφορές προς τους Ο.Τ.Α. α’ βαθμού, που μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει ή έχουν υποβάλει ανακριβή δήλωση, υποβάλλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία, το αργότερο μέχρι τις 31.12.2021.»

Καλούνται οι Δημότες που έχουν διαφορά στα τετραγωνικά μέτρα που είναι δηλωμένα στο Δήμο με αυτά που δηλώνουν στο Ε9, ή δεν έχει γίνει ποτέ ανάλογη δήλωση, να εκμεταλλευτούν την παραπάνω νομοθετική ρύθμιση που ισχύει μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021 και να δηλώσουν τα πραγματικά τετραγωνικά, ώστε να αποφύγουν το πρόστιμο που θα προκύψει έπειτα από την αυτεπάγγελτη διασταύρωση των στοιχείων, που ισοδυναμεί με χρέωση στο διπλάσιο των επιπλέον τετραγωνικών της τελευταίας πενταετίας.

Η υποβολή των ανωτέρω δηλώσεων γίνεται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής tetragonika.govapp.gr

Σημειώνεται ότι μετά την πάροδο της εν λόγω καταληκτικής ημερομηνίας παύουν να ισχύουν οι ευνοϊκές ρυθμίσεις περί απαλλαγής αναδρομικών χρεώσεων και προστίμων.
Δ.Ε.Πολυγύρου: 2371350718, 2371350732
Δ.Ε Ορμύλιας: 2371351030
Δ.Ε.Ανθεμούντα: 2371351709
Δ.Ε Ζερβοχωρίων: 2371350900

Share
RAPID TEST για την εβδομάδα 10-14/01/2022
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Δωρεάν Rapid Test θα διενεργηθούν στον Πολύγυρο, (Δημοτικό Θέατρο) τη Δευτέρα 10/01, την Τετάρτη 12/01 και την Παρασκευή 14/01 (09.00 έως τις 15.00).

Συγκεκριμένα, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ αποτελούμενο από την Κινητή Ομάδα Υγείας Χαλκιδικής (ΚΟΜΥ) θα διενεργεί ελέγχους σε όσους το επιθυμούν κάθε ηλικίας.

Τα rapid tests διεξάγονται κανονικά σε ΟΛΟΥΣ τους πολίτες με ΑΜΚΑ και ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα.

Οι ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΙ μπορούν να εκδώσουν τη βεβαίωσή τους από το gov.gr στην υπηρεσία βεβαίωση αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου κορονοϊού covid 19, με τους κωδικούς taxis net και τον ΑΜΚΑ τους.
Οι ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΙ μπορούν να κάνουν rapid test ΧΩΡΙΣ να έχουν τη δυνατότητα έκδοσης βεβαίωσης από το gov.gr. Αυτή είναι διαθέσιμη εφόσον ο έλεγχος έχει πραγματοποιηθεί σε ΙΔΙΩΤΙΚΟ διαγνωστικό έλεγχο.
Τα ΠΑΙΔΙΑ ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν τη δυνατότητα έκδοσής της κανονικά από το gov.gr αφού προβούν στο rapid test στο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ.
Οι ΜΑΘΗΤΕΣ προσέρχονται με τον ΑΜΚΑ τους συνοδευόμενοι από τον γονέα με την ταυτότητά του ή από άλλο άτομο με εξουσιοδότηση μέσω gov.gr ή επικυρωμένη εξουσιοδότηση ή παραπεμπτικό από το σχολείο (δεν ισχύει από Παρασκευή 19-11-2021).
Στο ΘΕΤΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ έχουν ΟΛΟΙ βεβαίωση θετικού αποτελέσματος από το gov.gr
Σημειώνεται ότι πλέον δεν αποστέλλεται μήνυμα SMS. Μόνο στην περίπτωση θετικού κρούσματος γίνεται τηλεφωνική ειδοποίηση σε 20 λεπτά μετά το τεστ.

Share
Αίτηση ΤΑΠ
Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
Όσοι ενδιαφέρονται να υποβάλλουν αίτηση ΤΑΠ για ακίνητα ή οικόπεδα που ανήκουν στη Δημοτική Ενότητα Πολυγύρου, να συμπληρώσουν το έντυπο της Αίτησης – Υπεύθυνης Δήλωσης (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) και να τη αποστείλουν μαζί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στα e mail: esoda4@polygyros.gr και esoda2@polygyros.gr

Δημοτική Ενότητα Ορμύλιας e mail: ormylia@polygyros.gr
Δημοτική Ενότητα Ανθεμούντα e mail: dimosamthemounta@0588.syzefxis.gov.gr
Δημοτική Ενότητα Ζαρβοχωρίων e mail zervohoria@polygyros.grΑναλυτικά τα δικαιολογητικά για την έκδοση βεβαίωσης ΤΑΠ:

ΓΙΑ ΜΗ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ
-Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση ΤΑΠ
-Τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου ή του οικοπέδου
-Τακτοποίηση αυθαιρέτου εάν υπάρχει

ΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΔΟΤΟΥΜΕΝΑ
-Αίτηση – Υπεύθυνη δήλωση ΤΑΠ
-Τελευταίος – πρόσφατος λογαριασμός της ΔΕΗ πληρωμένος με την απόδειξη πληρωμής
-Τίτλος ιδιοκτησίας του ακινήτου
-Τακτοποίηση αυθαιρέτου εάν υπάρχει

Για την έκδοση της βεβαίωσης θα επικοινωνήσει με τον ενδιαφερόμενο η υπηρεσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ