logo
Η ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ› ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ | ΑΘΗΝΑ

Λίγο πριν τις χειροπέδες και από το 2013 στο 2019

Αναρτήθηκε 12 Ιανουάριος 2019


ΦΩΤΕΙΝΟΣ“Kαλύτερα το βρόχο
παρά τα γόνατα στη γη...
¶ρα-κατάρα το Άχω...
Θά Άφηναν λάκκωμα βαθύ,
και θά Άταν μέγα κρίμα,
τιμή να θάψω κι όνομα
μέσα σΆ αυτό το μνήμα.”

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ


Όλοι και όλα στην εποχή μας ζουν για ένα αμφίβολο σήμερα, ανήκουν στην “φυλή των εφήμερων ανθρώπων”, στην οποία εμείς δεν ανήκουμε, βλέποντας πάντοτε τα πράγματα κάτω από το πρίσμα της Ιστορίας. Βυθιζόμαστε στο παρελθόν, ανήκουμε με πάθος στο παρόν και ατενίζουμε γεμάτοι θέληση το μέλλον! Με αυτά τα δεδομένα γυρίζει η μνήμη μας στα χρόνια που πέρασαν, διαπιστώνοντας την δικαίωσή μας και την διάψευση ταυτόχρονα των εχθρών μας, οι οποίοι με ατέλειωτες ιερεμιάδες πίστευαν ότι μας “τέλειωσαν”.

Εμείς δεν το πιστέψαμε ποτέ γιατί γνωρίζαμε την δύναμη της καρδιάς μας, γιατί είχαμε αντίληψη τι σημαίνει η φράση, η οποία υπήρχε σε περασμένους χρόνους στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας μας, μια φράση που θα σημαδεύει πάντα το είναι μας: “Η πίστη είναι πιο δυνατή από τη φωτιά”!

Φαινόμενο περιστασιακό έλεγαν η Χρυσή Αυγή και εκτός τόπου και χρόνου. Αποδείχθηκε ότι δεν ήταν “περίσταση” η παρουσία μας στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας και η μεγαλύτερη απόδειξη γιΆ αυτό είναι ότι είμαστε ήδη για έβδομο έτος μέσα στο κοινοβούλιο, αλλά πάνω απΆ αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σε κάθε γωνιά της Ελλάδος σε Θράκη, Μακεδονία μέχρι την Κρήτη και την Κύπρο μας παντού υπάρχει η φλόγα της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ των Ελλήνων, που απαιτεί κι αγωνίζεται για μια άλλη Ελλάδα, Ελλάδα υπερήφανη, δυνατή, αντάξια της Ιστορίας της, η οποία θα τιμά το ένδοξο παρελθόν του Μεγάλου μας Έθνους.Πρώτη επιτυχία του Κινήματός μας τον Νοέμβριο του 2010 με την είσοδό μου στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων. Ακολούθησε ο θρίαμβος με τις διπλές εκλογές του θέρους του 2012! Ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα ευρίσκετο σε κατάσταση πανικού… Με κάθε τρόπο προσπάθησαν να πλήξουν το Κίνημά μας, μάταιος κόπος. Όταν τέλειωσαν όμως οι τρόποι οι πολιτικοί σκέφτηκαν “άλλους” τρόπους…Το χρονικό μιας προαναγγελθείσης διώξεως

Και ήταν λίγες ημέρες πριν τις συλλήψεις μας όταν στην ιστοσελίδα που εξέφραζε την γραμμή της Νέας Δημοκρατίας, την σελίδα Antinews, αναγγέλοντο αυτοί οι “άλλοι” τρόποι με τον τίτλο “Με πολιτικές του Κολωνακίου και της Εκάλης δεν αντιμετωπίζεται η Χρυσή Αυγή”.


Διά του λόγου το αληθές σας παραθέτω ένα απόσπασμα από το σχετικό δημοσίευμα, δημοσίευμα τονίζω λίγες ημέρες πριν την σύλληψή μας: “Antinews, 15/09/2013: Με πολιτικές του Κολωνακίου και της Εκάλης δεν αντιμετωπίζεται η Χρυσή Αυγή: “ … Όταν οι δημοσκοπήσεις δίνουν στο κόμμα του Μιχαλολιάκου 13%-15% ενώ τα κρυφά στοιχεία λένε ότι μπορεί να φτάνει και το 18%, τότε μιλάμε για πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες. Ας σκεφτούμε ποιοι είναι όλοι αυτοί. Είναι γιατροί, δικηγόροι, καθηγητές, δηλαδή τα «λευκά κολάρα». Αλλά είναι και εργάτες, εργαζόμενοι στο δημόσιο τομέα, υδραυλικοί, ηλεκτρολόγοι και κυρίως άνεργοι που δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Όποιος λοιπόν μείνει κολλημένος στο ότι η ακροδεξιά οργάνωση είναι απλά ένα περιθωριακό κόμμα, έχει χάσει την ουσία. Κι αυτό το λέμε τόσο για την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα του λεγόμενου… συνταγματικού τόξου, όσο και για τα μέσα ενημέρωσης … Υπάρχουν κι άλλες απαντήσεις. Όπως για παράδειγμα ότι με πολιτικές του Κολωνακίου και των Βορείων προαστίων προκοπή δε γίνεται … Όσο ο κόσμος βλέπει ότι η διαπλοκή ζει και βασιλεύει και μοιράζει, αν όχι λεφτά, καρέκλες εξουσίας, τόσο θα στρέφεται στο άγνωστο, όσο αποκρουστικό κι αν είναι…”